Predstava “Prešucivanje”

Glumci iz Sarajeva, Beograda i Prištine svojim iskustvima doprineli su stvaranju posebnog dela mlade rediteljke Selme Spahić, koje će beogradska publika imati prilike da doživi posednjeg dana festivala. Ovaj jedinstveni umetnički poduhvat baziran je na ličnim iskustvima osam mladih glumaca koji govore o danima iz detinjstva koje su pr eživeli u toku rata.

Selma Spahić, rediteljka predstave “Prešućivanje” na konferenciji za medije, Beograd

‘’Predstava ima namjeru da bude vrlo direktna, ali bi istovremeno imala više ispovijedni, nego napadački karakter. Akcenat nije na onima kojima je trebalo biti upućeno ono što je bilo prešućeno, nego na osobama koje progovaraju. Upravo zato što nije jednostavno progovoriti. To može promijeniti cijeli život’’- objašnjava Selma.

Ova predstava analizira prećutano u procesu odrastanja i porodičnim odnosima osmoro mladih ljudi koji su rođeni u istoj državi, a danas na istoj teritoriji žive u tri različite. Preko njih uviđamo koliko su društvene i političke okolnosti na ovim prostorima uticale, menjale, razorile ili očuvale porodice.

Selma Spahić je rediteljka još dve predstave koje se igraju na festivalu “Dani Sarajeva” –  “Usamljeni Zapad” i “Kako sam naučila da vozim”. Mlada, nagrađivana rediteljka i glumci, rođeni u periodu od 1976. do 1986. godine zasigurno neće ostaviti publiku ravnodušnom.

Predstava je rađena u korpodukciji Hartefakt fonda i Bitef teatra.

Karte se mogu nabaviti na blagajni Bitef teatra ili rezervacijom na broj telefona: +381 11 3370747

 

Subota, 7. maj – 20h – Bitef teatar