Promocija knjige “Strana 212” Almira Imširevića

Almira Imširevića bosansko-hercegovačka javnost poznaje prvenstveno kao dramskog pisca, predavača na sarajevskoj Akademiji scenskih umjetnosti, cenjenog autora po čijim su dramama rađene predstave “Kad bi ovo bila predstava”, “Cirkus inferno”, “Igra plakanja”, “Mousefuckers”.

Drama “Kad bi ovo bila predstava…” uvrštena je u Antologiju BH drame XX vijeka, a “Balkanski đavo Sram”, godine 2007, uvrštena je u francusku antologiju evropske drame “De Pinter a Muller”. Godine 2012. napisao dramu “Kad bi ovo bio film…” čija se premijera očekuje u Narodnom pozorištu u Sarajevu aprila 2012. godine. Kao scenarista radio na filmu i televiziji.

Imširević je prozaista manje poznat, ili je makar bio, do nedavne promocije zbirke kratkih priča “Strana 212”. Priče ukoričene u knjigu koju je objavila izdavačka kuća “Omnibus” nastajale su godinama kao postovi na istoimenom blogu.

To su intimne ispovesti, sećanja iz djetinjstva, crtice iz poslednjeg rata u BiH, posvete ljudima sa margine, celi životi bogati sitnicama, neretko smešteni u tek petnaestak rečenica. Nenametljivi humor koji proizlazi iz samih opričanih života i mnoštvo referenci iz književnosti i filma čine ovu knjigu štivom za gotovo svakog čitaoca i čitateljku.

Promocija knjige: Atelje 212, subota, 26. maj, 18 časova / Dani Sarajeva