Billy Andol i DJ Irmin Imamović uživo 22. maja u KC “Gradu”

Billy Andol je indie-bend iz Sarajeva, koji je privukao pažnju regionalne javnosti izdavanjem prvog albuma “Johnny Album” za nezavisnu izdavačku sarajevsku kuću Ekipa, a koji se može besplatno preuzeti sa stranice billyandol.ba. Novi album sastava Billy Andol “Kako je Billy pokušao da preplovi svjetska mora i šta mu se dogodilo na tom putovanju” je od skoro dostupan za besplatno preuzimanje putem web-stranice www.billyandol.ba.

Za prvi singl – pesmu “Galileo” – Billy Andol su sa francuskim umetnikom Ghislain Avrillonom uradiili i animirani spot kojim su se ujedno po prvi put predstavili na regionalnom MTV kanalu.

Nakon njihovog koncerta očekuje nas nastup sarajevskog DJ-a i producenta IRMINA IMAMOVIĆA.

Irmin a.k.a. Kondenzator se bavi elektronskom muzikom od 2001. godine. Prvo izdanje, split sa D Liner-om, njegovim bratom, pojavilo se 2002. godine. Od tada, u kontinuitetu producira i objavljuje trekove za sarajevsku izdavačku kuću “Oscilator”.

Njegov zvuk je specifična mešavina tehna, minimala i čak diska, neki ga nazivaju i minimal fankom. Od 2008. godine uključen je u deep house projekat sa D Liner-om, pod nazivom Brothers For Real. Brothers nastupaju uživo ili kao DJ-evi i regularni su na lokalnoj klupskoj sceni.

http://www.circuits-records.com/

http://billyandol.ba/

Kulturni centar “Grad”, utorak, 22. maj, 23 časa, ulaz je besplatan! / Dani Sarajeva