Maja Micic – Beogradjanka za Sarajevo

Izvor: Dnevni Avaz

Direktorica Inicijative mladih za ljudska prava organizira festival u znak sjećanja na opsadu glavnog grada BiH

Peti po redu Festival “Dani Sarajeva”, koji se ovih dana održava u Beogradu, rezultat je  želje mladih stanovnika glavnog grada Srbije da se ne zaboravi opsada Sarajeva, a sve radi uspostavljanja novih veza i bolje zajedničke budućnosti.

Glavni “krivac” za ovaj poduhvat između ostalih je direktorica Inicijative mladih za ljudska prava iz Srbije Maja Mičić, Beograđanka koja kulturom i umjetnošću pokušava ponovo povezati ratom raskinute veze između dva grada.

“Drago moje Sarajevo, hvala ti što imam privilegiju da te zovem svojim”, rekla je ova mlada aktivistica na svečanom otvaranju Festivala, naglasivši da je trebalo proći mnogo vremena i napora da se o opsadi glavnog grada BiH progovori na javnom televizijskom servisu Srbije.

Maja Mičić rođena je 1984. u Beogradu. Inicijativi mladih za ljudska prava pridružila se prije dvije godine. Koordinirala je Festivalom “Dani Sarajeva” 2010. godine. Bila je jedna od članica organizacionog tima Beogradskog samita mladih 2009. Završila je Pravni fakultet u Beogradu. Trenutno je na master studiju iz međunarodnog prava na tom fakultetu.