Predstava “Sarajevska pozorišna tragedija”

Priča ovog komada govori o ljudima koji su ili misle da su preživjeli strahote rata u BiH, te 15 godina nakon završetka krvavih sukoba još pokušavaju da shvate šta im se, zašto i kako dogodilo te ko je prvi započeo. Priča je o suočavanju s predrasudama u međunacionalnim odnosima postratne BiH.

Uloge igraju: Aleksandar Seksan, Ermin Sijamija, Sabina Bambur, Aldin Omerović, Maja Izetbegović, Irma Alimanović i Muharem Hadžović.

Za reditelja Gorčina Stojanovića tekst je bio iznimno žestok, ali i provokativan u smislu kako ga postaviti na pozorišnu scenu. “Kad smo sastavljali podelu, potpuno slučajno smo otkrili da se u ansamblu krije rock’n’roll bend i to je otvorilo nove mogućnosti”., istakao je Stojanović. “Rad na predstavi bio je proces u kojem nismo lutali, fokusirani smo bili na materijal, radili smo tragalački, ali usmereno. Za mene kompletan projekat ima emotivnu, istorijsku i ljudsku dimenziju”, zaključio je Stojanović.

Peđa Kojović smatra da je rezultat rada Stojanovića zajedno s cielom ekipom glumaca mnogo bolje od njegovog teksta te ih je i nazvao istinskim autorima komada.

U predstavi se koriste i filmovi Ivice Matića “Theme 1” i “Žuto-zeleno” te fotografije Izete Građović iz 80-ih godina.

Karte se mogu nabaviti na blagajni JDP-a po ceni od 500 RSD ili rezervacijom na broj telefona: +381 11 3370747

Ponedeljak, 2. maj –  20:00 –  JDP, scena Ljuba Tadić