Koncert benda “Velahavle” u Domu omladine

Velahavle je nastao 1998. godine u Sarajevu, i broji 4 člana: Armin Hujić (gitara), Džanan Hujić (bubanj), Rizvan Mehmedbašić (klavijature) i Samir Hodović (frontmen benda, bass i vokal). Muzika koju bend svira može se okarakterisati kao fuzija trip–hop i breaks muzičkih pravaca.

Prvi album “Reconnect” se pojavio u prodaji u novembru 2005, posle četvorogodišnje pauze radi snimanja i produkcije. Veliki broj ljudi bio je uključen u taj proces, od kojih se posebno ističe Kemal Okan, koji je u pomenutom studiju “Cryptic Audio” u Glazgovu finalizirao kompletnu produkciju albuma. Veliki doprinos zvuku albuma dao je i BH muzički producent Sloven Anzulović, bivši gitarista benda “Skroz”. Pesma “Prituri se planinata” je najavni singl kompletnog albuma, na kojem se kao specijalna gošća pojavljuje Ralitsa Kashova. Za pomenuti singl sa etno prizvukom je urađen i video-spot, koji je sniman u Novom Zelandu, urađen u produkciji “No Pork Production”.

Bend prvi put nastupa u Beogradu u sali “Amerikana” Doma Omladine 2. maja u 22h. Na nastupu će im se pridružiti članovi benda Svi Na Pod!.

Karte se mogu nabaviti na blagajni Doma omladine od 27. aprila po ceni od 300 RSD ili rezervacijom na broj telefona: +381 11 3370747

Ponedeljak, 2. maj – 22:00 –  Dom omladine