Karte za koncert Jadranke Stojakovic na blagajni Dvorane Doma sindikata

Karte za koncert Jadranke Stojaković, koja će 1. maja 2011. godine od 20 časova nastupiti u okviru muzičkog programa festivala “Dani Sarajeva”, mogu se kupiti na blagajni Dvorane Doma sindikata. Nastup poznate kantautorke iz Sarajeva otvoriće ovogodišnji festival, koji Inicijativa mladih za ljudska prava i Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima grada Beograda organizuju od 1. do 7. maja.

Jadranka Stojaković će beogradski koncert održati uprkos ozbiljnim problemima koje je zadobila nakon povrede na nastupu u Japanu pre dve godine. Čuvena jugoslovenska pevačica koja se nakon 23 godine provedene u Japanu, nedavno vratila u Bosnu i Hercegovinu, nalazi se na lečenju. U međuvremenu, povreda se iskomplikovala, ali će ona ipak pevati u Beogradu.

“Kada sam od organizatora festivala dobila poziv za nastup, bila sam optimistična i verovala sam da ću se potpuno oporaviti, što se nije desilo. Iako mi je kretanje otežano, daću sve od sebe da koncert bude savršen. Ne mogu da garantujem da će svaki ton biti kako treba, ali ću se potruditi da pevam kao da su mi obe noge u redu i da ne postoji nijedan problem. Zamolila bih beogradsku publiku za razumevanje, a one starije, koji se još uvek sećaju nekih tekstova koja sam ja možda u međuvremenu zaboravila, da pevaju sa mnom, kako bismo zajedno stvorili atmosferu u kojoj ćemo uživati”, poručila je beogradskoj publici.

Festival “Dani Sarajeva” u Beogradu Inicijativa mladih za ljudska prava organizuje petu godinu za redom početkom maja, kao podsećanje na početak opsade Sarajeva i sve ono kroz šta je ovaj grad prošao za vreme rata devedesetih godina. “Tužno što je na mladoj generaciji ostalo da se bavi uspostavljanjem veza prekinutih ratom, ali imam poverenja u pametne mlade ljude. Žao mi je što na Balkanu ljudi ne poštuju nove generacije. Kada bih se osećala zdravstveno bolje, rado bih vam se pridružila u ovom zadatku. Moj nastup na festivalu je mali doprinos tome,” kazala je Jadranka Stojaković.

Karte za koncert mogu se kupiti po ceni od 500, 800 i 1000 dinara.